Online Paarden Exchange

De traditionele manier van het plaatsen van weddenschappen op welke vorm van sport dan ook, is door gebruik te maken van de diensten van een bookmaker. De bookmaker bepaalt de quoteringen voor iedere weddenschap die je wilt gaan plaatsen en bepaalt daarbij dus indirect hoeveel geld je kunt winnen op het moment dat je de weddenschappen gaat plaatsen. Het grote voordeel van een bookmaker, is dat er iemand is die bepaalt hoeveel je kunt winnen en dat deze bookmaker soms te hoge quoteringen weggeeft. Het grote nadeel is dat bookmaker zijn marge moet verdienen en dus zo veel mogelijk geld aan jou wil verdienen.

Daarom kan het soms zijn dat je meer winst had kunnen behalen met een bepaalde weddenschap en dat je hierdoor geld misloopt. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Het is namelijk sinds kort mogelijk om met een zogenaamde ‘betting exchange’ mee te doen. Op een betting exchange worden door particulieren opgestelde quoteringen aangeboden en kun je wedden op een bepaalde jockey of een bepaald paard aan de hand van door normale mensen opgestelde quoteringen. Het enige dat voor het huis is, is een marge van zo’n 2% á 3%. Die marge wordt als vergoeding geheven voor het gebruik maken van het platform dat is aangeboden door de overkoepelende organisatie.

Het grote voordeel van een betting exchange is dat de quoteringen dus worden vastgesteld door particulieren, is een samenspel van vraag en aanbod. Wanneer een quotering te hoog wordt gevonden, zullen mensen niet snel tegen die quotering een weddenschap afsluiten. Wanneer een quotering te laag is, zal de particulier snel merken dat hij te veel kansen aan het weggeven is. De quotering wordt dus, kortom, een uitkomst die gebaseerd is op de wensen en grillen van de markt. Hierdoor is het mogelijk om tegen een goed tarief te kunnen wedden op paarden.

Een praktijkvoorbeeld: er staat een race gepland op een Engelse renbaan en een bookmaker geeft je een quotering van 3.5 voor de favoriet. Nu is er echter een particulier die vindt dat deze quotering niet klopt. Hij gaat uit van 3.8 voor de favoriet. Dan biedt deze particulier op de betting exchange deze weddenschap aan en wordt er gekeken of mensen het eens zijn met de waarde die is vastgesteld door deze particulier. Wanneer mensen de weddenschap aannemen, worden zij tegen die quotering uitbetaald. Je kunt, met andere woorden, op een betting exchange de krenten uit de pap vissen.

Waarom Wedden op Paarden via Exchange:
Een betting exchange is dus zeer zeker de moeite waard:

  • De kans om tegen goede quoteringen je weddenschappen te plaatsen en gebruik te maken van de inzichten van andere particulieren.
  • Nog steeds de mogelijkheid om online te wedden op paarden en daarbij te profiteren van de mogelijkheden die deze vorm van wedden biedt.
  • Een groot overzicht van verschillende weddenschappen: particulieren kiezen de beste er voor je uit.
  • Wedden op vrijwel alle weddenschappen die ook worden aangeboden bij normale aanbieders van weddenschappen op paarden.